Over Giulio

Wie is die Juul “Giulio” Lobbestael?

Juul groeide op in Roeselare waar hij in het secundair onderwijs Industriële Wetenschappen volgde. Hij legde er meteen de basis voor een grondige technische kennis.

Daarna volgde hij een opleiding bedrijfsmanagement aan de Hogeschool Gent en zwaaide er af in 2009.

Van het één kwam het ander

Toen Juul een tiental jaar geleden voor het eerst een scootertje huurde in Cyprus werd hij op slag verliefd.

De vlotte mobiliteit, wendbaarheid en dat zalige ontspannen gevoel betekenden het begin van een jarenlange romance met de wesp.

Na zware onderhandelingen met zijn toenmalige partner haalde hij zijn eerste Vespa in huis: een GTS 125 cc in het kleur Bronzo Perseo.

Giulio loves the smell of tweetakt in the morning

De onweerstaanbare drang naar een handgeschakelde tweetakt scooter betekende het einde van de bronzen GTS.  

Giulio’s eerste PX125 was een feit. En wat voor eentje:  een Ferrari rode. Een fantastische scooter die na een turbulente echtscheiding helaas de verkoop in moest. Eraan terugdenken doet nog altijd pijn …

Het begin van vele Italiaanse schonen en de liefde voor Italië

Ex- vrouw buiten, Vespa’s binnen. Zoiets.

Van de welbekende PX125, tot de GTV 250 in het schitterende Portofino verde. Van de GT uit 1968 tot de GTS300 in het flashy Blue Gaiola … Er passeerden tal van Vespa’s de revue. De “stile di vita” van Giulio bestond er in die periode in dat hij even frequent van Vespa veranderde als van onderbroek.

Een tricolore onderbroek! Want met de jaren groeide ook zijn liefde voor “il paese”.  Bialetti voor de koffie, Vespareizen naar Italië, logeren bij de lokale agriturismo …  

Een cursus Italiaans kon niet uitblijven. En het is daar dat Juul tot “Giulio” werd gedoopt. Sindsdien is hij onder die naam gekend en befaamd.  In Vespakringen en ver daarbuiten.

Giulio's Barn

In november 2017 wordt er een knoop doorgehakt en ziet Giulio’s Barn het licht. Na 4 maanden moet ook de hoofdjob als bediende eraan geloven en trekt Giulio voluit de kaart van ondernemer.

Sindsdien kan je bij Giulio’s barn terecht voor oude en nieuwe tweewielers, onderdelen en accessoires, onderhoud en herstellingen …

Altijd goed gezind en onder het motto “chi va piano, va sano e va lontano”. Doe het rustig aan want dan blijf je gezond en geraak je ver in het leven.

Een goed glas Italiaanse wijn en een delicieus bord pasta zijn daartoe de noodzakelijke ingrediënten. Je niet meer opjagen dan nodig, evenzeer. Benvenuti a tutti!